Vážení přátelé Českého Středohoří,
v současné době připravuje naše Středohoří sobě "gurmánského" průvodce po Českém Středohoří. V něm hodláme prezentovat všelicos, co se nějakým způsobem týká jídla, pochutin a zažívání, zejména pak jejich výrobce, chovatele a pěstitele. Tyto tipy budou prezentovány na bázi jednodenních výletů ve spojení s kulturními a přírodními zajímavostmi blízkého okolí. Jelikož České Středohoří je rozlehlé a naše možnosti terénního průzkumu omezené, byli bychom vděčni za jakýkoliv tip či radu. Škála tipů je takřka neomezená, může se jednat o odkaz na výrobce finálních potravinářských výrobků, tradiční i netradiční pěstitele (zvláště pak eko-zemědělství), originální hospůdku či vlastivědnou informaci o již zaniklých tradicích. Do Českého Středohoří samozřejmě počítáme i podhůří s většími městy (Děčín, Litoměřice, Louny, Most, Teplice, Ústí nad Labem).
S vřelými díky,
váš horomil Jan Kvapil
jankvapil@post.cz
P.S.: V případě, že ve Vás tato výzva vyvolala nezdolatelnou touhu
připojit se k nám a podílet se více na této bohulibé činnosti, rádi Vás uvítáme.
|